Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@12:48:38 GMT

تاثیر قیمت آهن بر بازار مسکن

تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۸۱۳۹۳

تاثیر قیمت آهن بر بازار مسکن

در ساختمان سازی، بخشی از هزینه‌های ساخت برای خرید مقاطع فولادی در نظر گرفته می‌شود؛ از این رو نوسانات قیمت مقاطع فولادی می‌تواند تاثیر چشمگیری بر قیمت افزایش مسکن داشته باشد.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام اصفهان آهن، تیرآهن یکی از مهمترین مقاطع در ساختمان سازی است، به همین دلیل افزایش قیمت این محصول، می‌تواند باعث اختلاف قیمت زیادی در هزینه اجرا و ساخت ساختمان شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه می‌خواهیم در مورد تاثیر قیمت آهن بر بازار مسکن صحبت کنیم.

طبق آمار ارائه شده توسط انجمن جهانی فولاد در سال ۲۰۱۸، ایران جایگاه ۱۰ام تولید فولاد در جهان را داشته و در میان کشورهای خاورمیانه اولین تولیدکننده فولاد به‌حساب می‌آید. بازار آهن آلات ایران همواره یکی از مورد توجه ترین بازارهای اقتصادی کشور بوده و برای فعالان اقتصادی به‌ویژه در حوزه مسکن بسیار حائز اهمیت است.

تاثیر قیمت آهن بر بازار مسکن

با وجود این که کشور ما سرشار از منابع غنی سنگ آهن است، اما به دلیل شرایط سیاسی کشور و تحریم‌ها، قیمت مقاطع فولادی نوسانات زیادی دارد و ثابت نیست. همچنین عوامل مختلفی مانند قیمت ارز تاثیر مستقیمی بر قیمت آهن آلات دارند. افزایش قیمت مقاطع ساختمانی به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم بر بازار مسکن تاثیر می‌گذارد.

در تاثیر مستقیم، با افزایش قیمت فولاد، مشتقاتی مانند پروفیل، درب و پنجره، ورق، لوله و اتصالات هم گران‌تر می‌شوند و همین مسئله در افزایش قیمت نهایی مسکن تاثیر گذار است.

اگر هم بخواهیم نگاهی به تاثیر غیر مستقیم قیمت آهن بر بازار مسکن داشته باشیم، باید بگوییم که این موضوع می‌تواند به صورت غیرمستقیم بر سایر مصالح ساختمانی مانند آجر، سیمان و غیره تاثیر داشته باشد و باعث افزایش قیمت مسکن شود.

البته باید این موضوع  را در نظر داشته باشید که وقتی دلیل افزایش قیمت آهن آلات، تحریم باشد، پس قطعا سایر مقاطع فولادی هم دچار افزایش قیمت خواهند شد و همین موضوع باعث به وجود آمدن وضعیت نامناسبی برای مسکن خواهد شد. بنابراین برای افرادی که در حوزه‌های ساختمانی سرمایه گذاری می‌کنند، پیش بینی قیمت مقاطع فولادی امری مهم و ضروری است.

تحلیل و پیش بینی مقاطع فولادی برای بسیاری از افرادی که در حوزه‌های ساختمانی فعالیت دارند، از اهمیت زیادی برخوردار است. این تحلیل و پیش بینی به افراد امکان می‌دهد که بتوانند خرید حرفه‌ای و مطمئن‌تری داشته باشند. 

در کشور ما، سالیانه ۱۵ میلیون تن محصولات فولادی تولید می‌شود که ۷ میلیون تن از این تولیدات توسط بخش خصوصی و مابقی توسط بخش دولتی انجام می‌شود. گران شدن مصالح ساختمانی یکی از عوامل مهم در افزایش قیمت مسکن است.

 این افت بازار مسکن در نهایت باعث نوسان قیمت آهن آلات خواهد شد و از طرفی کلیه افرادی که در زمینه‌ ساختمان سازی فعالیت دارند، به این باور برسند که این عرصه برای سرمایه گذاری غیر قابل اعتماد است.

با توجه به غیرقابل پیش بینی بودن قیمت آهن آلات و تاثیر آن بر بازار مسکن، اگر قرار است که در این حوزه سرمایه گذاری داشته باشید، باید خودتان را برای ریسک بالا آماده کنید. البته طبق نظر کارشناسان، ریسک کم در بازار طلا و بورس، رشد بیشتری را نسبت به بازار مسکن تجربه خواهد کرد.

به عنوان مثال در هفته چهارم آذرماه، با متوسط قیمت پایانی ۱۱۶ هزار و ۵۲۲ ریال در هر تُن، تأیید شد. این قیمت، ۱۰.۴۳ درصد نسبت به قیمت پایه و ۳.۶۹ درصد نسبت به نرخ نهایی هفته‌ی گذشته، بیشتر بود و همین موضوع در قیمت نهایی مسکن در این دوره تاثیرگذار است.

به صورت کلی چه عواملی بر روی قیمت نهایی مقاطع فولادی تاثیرگذار هستند؟

قیمت ارز

قیمت ارز یکی از مهمترین عواملی است که در تعیین  قیمت نهایی مقاطع فولادی تاثیر گذار است. بخش قابل توجهی از فولاد موجود در بازار کشور از طریق محصولات وارداتی تامین می‌شود، به همین دلیل قیمت ارز به صورت مستقیم بر قیمت فولاد تاثیرگذار است. 

قیمت نفت

نفت به عنوان عنصر حیاتی برای واحدهای تولیدی محصولات فولادی است. افزایش قیمت نفت می‌تواند باعث افزایش قیمت انواع آهن آلات شود.

عرضه و تقاضا

همان طور که می‌دانید، هر چقدر که محصولات بیشتری در بازار موجود باشد و تقاضا کمتر باشد، قیمت‌ها بالطبع کاهش خواهند یافت و بالعکس هر چقدر تقاضا بیشتر و عرضه کمتر باشد، شاهد افزایش قیمت محصولات خواهیم بود.

با این حال، اگر در یک مقطع زمانی تقاضای بازار افزایش پیدا کند، به صورت مستقیم باعث بالا رفتن قیمت مقاطع و در نتیجه افزایش قیمت آهن آلات می‌شود.

در هفته‌های اخیر،  نبود تقاضای واقعی برای خرید مقاطع فولادی، باعث کاهش قیمت این محصولات شد. با این روند، می‌توان نتیجه گرفت که این وضعیت، باعث ثبات قیمت محصولات فولادی در هفته‌های بعدی شود.

در نهایت سرنوشت بازار مسکن به چه صورت خواهد شد؟

به علت نوسانات در قیمت ارز، تحریم‌ها و موارد دیگر، باعث شده که نتوان تصمیم قاطعی در مورد وضعیت بازار مسکن گرفت. بسیاری از افراد اعتقاد دارند که همچنان شاهد افزایش قیمت مسکن خواهیم بود و این موضوع به دلیل بی ثباتی موجود در قیمت دلار و تحریم‌های احتمالی است.

بهترین روش برای دنبال کردن قیمت آهن آلات مراجعه به سایت اصفهان آهن است.

نتیجه‌گیری نهایی

به صورت کلی می‌توان گفت تغییر قیمت مسکن به علت گرانی مصالح ساختمانی است. با وجود همه موارد گفته شده، اگر بستری فراهم شود تا همه تولیدکنندگان مقاطع فولادی در بخش‌های دولتی و خصوصی میزان تولید را افزایش دهند تا به نوعی از ضرر به بازارهای داخلی جلوگیری شود همچنین در اینجا می توانید با مقاطع فولادی مختلف بیشتر آشنا شوید.

انتهای رپرتاژ آگهی 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بازار مسکن قیمت آهن سایت اصفهان آهن قیمت آهن بر بازار مسکن قیمت آهن آلات مقاطع فولادی افزایش قیمت قیمت نهایی قیمت مقاطع قیمت مسکن پیش بینی قیمت ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۱۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاملات مسکن به این روش عجیب انجام می‌شود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مهدی کرباسیان گفت: بنا بر اعلام برخی مشاوران املاک با پدیده‌ای جدید در بازار مسکن مواجه شده‌ایم. شایعه شده برخی فروشندگان آپارتمان از خریداران تقاضای دلار، ارز دیجیتال، طلا و غیره می‌کنند. به نظر من یکی از دلایل این موضوع ایجاد سامانه خودنویس است که باعث حذف واسطه شده است. به هر حال زمانی که واسطه، معامله را مدیریت می‌کند مبادلات مالی نیز مدیریت می‌شود اما وقتی خریدار و فروشنده از طریق سامانه خودنویس اقدام به معامله می‌کنند نظارتی وجود ندارد.

وی در گفتگویی با ایسنا افزود: بازار خرید و فروش مسکن در رکود به سر می‌برد اما مراجعات مقداری نسبت به فروردین بهتر شده است؛ مراجعاتی که منتج به معامله نمی‌شود و اغلب برای اطلاع از وضعیت اجاره صورت می‌گیرد. هر سال همین‌طور است، معمولا در اردیبهشت و خرداد که تغییرات اقتصادی خود را تا حدودی نشان می‌دهد متقاضیان برای پرس‌وجو می‌آیند. نقل و انتقالات بازار اجاره هم در اردیبهشت و خرداد افزایش می‌یابد.

کرباسیان بیان کرد: قیمت‌های پیشنهادی آپارتمان در تهران نسبت به اسفند حدود ۱۰ درصد تغییر کرده اما به دلیل نبود مشتری، این نرخ‌ها هنوز به قطعیت نرسیده است. یکی از دلایل این کسادی، نوسانات بازار ارز است. کاهش قیمت دلار از محدوده ۶۹ هزار تومان به حدود ۶۱ هزار تومان بازار ملک را به نوعی کساد کرد؛ زیرا معتقدم بازار مسکن، دلاریزه شده و بالا و پایین رفتن قیمت دلار باعث می شود مردم برای خرید و فروش دست نگه دارند.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به تاثیر سامانه خودنویس بر کم‌رونق شدن معاملات مسکن گفت: مسئولان وزارت راه و شهرسازی دائما روی تبلیغات این سامانه مانور می‌دهند و به مردم می گویند بیایید قرارداد خود را مجانی ثبت کنید. در واقع رسما به حذف دفاتر مشاور املاک ورود کرده‌اند و اشتغال جامعه در حال سرکوب شدن است. در هر بازاری، اقتصاد را واسطه می‌چرخاند. جهش تولید نیاز به مشتری دارد. این مشتری از طریق واسطه‌ها می‌آید. موضوع واسطه برای بازار مسکن به عنوان یک بازار پیشرو در اقتصاد، اهمیت مضاعف دارد.

وی اظهار کرد: با ایجاد سامانه خودنویس، اکثر مشاوران املاک به سمت ابطال جواز رفته‌اند. این مساله تبعات منفی برای بازار مسکن و اشتغال کشور دارد. با توجه به پیشران بودن بخش مسکن نیز تبعات منفی برای اقتصاد کلان خواهد داشت که در آینده خود را نشان می‌دهد.

کرباسیان خاطرنشان کرد: برخی افراد می‌گویند دلالان ملک عامل گرانی مسکن هستند. سوال بنده این است آیا افزایش هزینه ساخت نیز به خاطر عملکرد مشاوران املاک است؟ حدود سه سال قبل هزینه ساخت هر متر مربع نهضت ملی مسکن را ۲.۵ میلیون تومان اعلام کردند. در حال حاضر به گفته مسئولان این رقم به ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان رسیده است.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک تهران، نوسانات قیمت مصالح ساختمانی را در قیمت مسکن موثر دانست و گفت: وقتی قیمت مصالح ساختمانی، هزینه صدور پروانه، نظام مهندسی و دستمزد کارگر، حمل و نقل و غیره تغییر می‌کند نباید انتظار داشته باشیم قیمت مسکن تغییر نکند. حتی ممکن است در تابستان با نوساناتی در بازار مسکن مواجه شویم.

وی در خصوص پیش‌بینی بازار مسکن در ماههای پیش رو گفت: دولت اقدام خوبی را در خصوص تامین مصالح ساختمانی در طرح نهضت ملی مسکن آغاز کرده که اگر بتواند از طریق این برنامه قیمت ساخت را کنترل کند ممکن است نوسانات بازار مسکن در تابستان که فصل جابه‌جایی است نیز محدود شود.

۲۲۳۲۲۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902831

دیگر خبرها

  • تولید مقاطع فولادی استاندارد و ریل در ذوب آهن اصفهان
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ با ۶ میلیارد در منطقه ۲۱ ملک بخرید+ جدول
  • بررسی تاثیر حملات حماس، اسرائیل و اتفاقات اخیر منطقه بر بازار‌های مالی
  • نرخ رهن بازار مسکن؛ رهن کامل یک واحد نوساز با ۵۰۰ میلیون تومان
  • معاملات مسکن به این روش عجیب انجام می‌شود
  • افزایش عجیب نرخ اجاره در شهر‌های جدید
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • بازار نابسامان اجاره مسکن در شهرهای جدید
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ قطب سرمایه گذاری ملک در منطقه ۲۰ تهران
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن