Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@23:31:29 GMT

تأثیر مستقیم گرانی آهن‌آلات روی مسکن

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۰۵۱۷۶

تأثیر مستقیم گرانی آهن‌آلات روی مسکن

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در سالهای گذشته قیمت رو‌به‌رشد و تصاعدی مسکن بسیاری را از خانه‌دار شدن ناامید کرده است. شاید این سوال در ذهن نقش ببندد که چه عواملی بر روی این افزایش قیمت اثر دارند؟ آیا تأثیر مستقیم گرانی آهن‌آلات روی مسکن نیز از همین دلایل است یا خیر؟ در ادامه سعی شده تا به صورت مختصر به این سوالات پاسخ داده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عوامل موثر بر قیمت تمام شده مسکن

با گذشت زمان، قیمت خانه‌ها در نوسان است. اگر می‌خواهید خانه‌ای بخرید یا بسازید، درک اینکه چه چیزی باعث افزایش قیمت‌ها می‌شود به شما کمک می‌کند تا بدانید بهترین قیمت خانه را در چه زمان و کجا دریافت می‌کنید. اندازه خانه، قیمت روز مصالحی چون آهن‌آلات و مواردی از این دست از جمله این عوامل هستند. سایر شرایط خارج از کنترل شما نیز بر قیمتی که انتظار دارید تأثیر می گذارد. همچنین میزان تقاضا و عرضه بازار روی قیمت مسکن تأثیر می‌گذارد. در ادامه برخی از مهمترین این عوامل را بررسی  کرده‌ایم که عبارتند از:

عرضه و تقاضا

بازار مسکن مطابق قوانین عرضه و تقاضا اقتصادی مانند هر صنعت دیگری است. هنگامی که خریداران بیشتر از فروشندگان هستند، عرضه خانه کاهش می یابد و تقاضا بالا می‌رود، خرید و ساخت خانه نیز سخت‌تر و گران می‌کند.

قیمت زمین

یکی دیگر از موارد دیگری که در کنار عرضه و تقاضا و آهن‌آلات بر روی قیمت مسکن اثر می‌گذارد، قیمت زمین است. منطقه‌ای زمین یک خانه ساخته شده و یا در حال ساخت در آن واقع است بر روی قیمت نهایی خانه اثر مستقیم خواهد داشت.

قیمت مصالح به ویژه آهن‌آلات

شالوده اصلی ساخت یک خانه مصالح مختلفی هستند. از قیمت سنگ نما گرفته تا گچ. ولی در این میان یکی از مصالح اصلی برای ساخت یک خانه آهن‌آلات است. شاید وقتی صحبت از آهن می‌شود؛ ذهن بیشتر به سمت تیرآهن‌ها و میلگردهای مورد استفاده در یک خانه معطوف می‌شود. اما این نوع مصالح دارای استفاده بسیار گسترده‌ای بوده و در ساخت توری نگهدارنده بتن تا درب و پنجره، سر در و مواردی از این دست از آن استفاده می‌شود.

طبیعی است که با بالا رفتن قیمت این نوع مصالح، شاهد اوج گرفتن قیمت مسکن نیز باشیم. این امر در مورد آهن‌آلات پررنگ‌تر از دیگر موارد نیز هست و به دلایل گفته شده، شاهد شدت اثر آن روی نرخ مسکن هستیم.

البته در کنار این موارد، عوامل متعددی دیگری نیز در این زمینه اثر خود را بر جای می‌گذارند، چون شرایط اقتصادی و ... . با این وجود مواردی که به آنها اشاره کردیم اثر بیشتری دارند.

چرا آهن‌آلات از موارد مهم تأثیرگذار روی قیمت مسکن است؟

شاید با این تفاسیر، سوال مهمی در ذهن شما نقش ببندد که آهن چرا تا این حد مهم بوده و آیا دیگر مصالح به اندازه آن روی قیمت مسکن اثر ندارند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که آهن یکی از فلزات ارزشمند در سراسر جهان به شمار می‌رود که قیمت آن طبق نرخ روز و نرخ جهانی محاسبه می‌شود. پس بخشی از نوسان قیمت آن در دسترس و قابل تغییر نیست.

 دوم اینکه این فلز تنها برای ستون بندی، ساخت اسکلت یک خانه و ... کاربرد ندارد. همانگونه که اشاره کردیم دایره استفاده از آن بسیار گسترده است و از ابزار ریز و درشت تا وسایل مهم مورد استفاده در ساخت یک خانه از این ماده تهیه می‌شود. همین دو دلیل مهم کافی است تا این گزاره که قیمت آهن اثر مستقیم بر روی قیمت نهایی مسکن دارد، اثبات شود.

آیا به خاطر تأثیر گرانی آهن آلات روی قیمت مسکن باید از آن چشم‌پوشی کرد؟

شرایط ساخت و ساز روز به روز در حال پیشرفت است و شاید اغراق نباشد که بگوییم هر روز مصالح و مواد جدیدی برای ساخت خانه کشف، ساخته و مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این وجود یکی از مصالحی که در طول ادوار تاریخی نقش مهم خود را در این راستا از دست نداده است، آهن‌آلات است.

دلیل استفاده گسترده از آهن را برای مسکن در چند مورد مهم می‌توان خلاصه کرد:

استقامت بالا: آثار تاریخی کشف شده از دل تاریخ نشان می‌دهد که کشف آهن آغاز یک حرکت بزرگ بود و چرخ صنعت با آهن به حرکت در آمد. در ساخت خانه هم آهن توانست به خوبی جای مصالح سنتی را بگیرد و به یک عنصر ثابت تبدیل شود. این امر از استقامت بالای آن نشأت می‌گرفت.

فراوانی: یکی از عناصر مهمی که به سهولت و فراوان در دسترس بشر بوده و هست، آهن است. آهن‌آلات به دلیل همین گستردگی در دسترس بودن به مصالح محبوب برای ساخت ابزار و مسکن تبدیل شده است.

مقرون به صرفه بودن: شاید قیمت آهن روز به روز در حال افزایش باشد، اما نباید این واقعیت را نادیده گرفت که در مقابل برخی مصالح نوین و کمیاب دارای قیمت کمتر و مقرون به صرفه‌تری نیز هست.

سخن پایانی

با توجه به تمام موارد گفته شده، ثابت شد که قیمت روز آهن‌آلات بر روی نرخ تمام شده مسکن و گران‌ شدن آن اثر مستقیم داشته است. با این وجود به لحاظ فراوانی و کاربرد بسیار گسترده آن در صنایع مختلف از جمله ساخت و ساز، نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد یا به راحتی مصالح دیگری که به این میزان فراوانی داشته باشد را یافت و جایگزین کرد.

انتهای پیام/

منبع: سایت آهن تخفیف (Ahantakhfif.com)

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نبض بازار آهن آلات روی قیمت مسکن آهن آلات یک خانه بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۰۵۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سبزیجات در مدار گرانی+جدول

به گزارش خبرنگار مهر، قیمت عمده فروشی محصولات کشاورزی برای هفته جاری (۱۷ تا ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) از سوی میدان بزرگ میوه و تره بار تهران اعلام شد.

بازار میوه

قیمت انواع میوه‌های تولید داخل در میوه فروشی‌های مناطق مرکزی رو به پایین شهر نیز به شرح زیر است؛

هر کیلو گرم سیب زرد ۳۹.۸۰۰ تا ۶۹.۸۰۰، سیب قرمز ۳۹.۸۰۰ تا ۵۹.۸۰۰، لیمو شیرین ۵۸ تا ۶۴.۸۰۰، نارنگی ۲۰، کیوی ۷۹.۸۰۰ تا ۸۹، توت فرنگی ۱۷۰ تا ۱۸۸، گریپ‌فروت ۲۴.۸۰۰، نارنگی ۷۹ و پرتقال ۳۰ تا ۴۵ تومان است.

در بازار میوه‌های نوبرانه هر نیم کیلو گرم چاقاله بادام ۱۰۰ و گوجه سبز ۷۵ تا ۹۵ هزار تومان است. همچنین هر کیلو گرم شلیل ۳۴۰ و گلابی وحشی ۲۴۵ تا ۳۶۰ هزار تومان در میوه فروشی‌ها به فروش می‌رسد.

در بازار میوه‌های آبدار هر کیلو گرم هندوانه بین ۱۳ تا ۱۴.۸۰۰، طالبی ۳۴.۸۰۰ و ملون ۲۸ تا ۲۹.۸۰۰ تومان قیمت گذاری شده است.

در بازار میوه‌های وارداتی هم موز هر کیلو گرم ۶۵ تا ۷۹.۸۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

بازار سبزی‌جات

در ادامه قیمت انواع میوه‌های تولید داخل در میوه فروشی‌های مناطق مرکزی رو به پایین شهر می‌آید.

هر کیلو گرم گوجه فرنگی ۳۳.۸۰۰، هویج ۱۹.۸۰۰، کاهو ۲۳.۸۰۰ تا ۲۴.۸۰۰، کلم پیچ ۲۲.۸۰۰، خیار ۲۶.۸۰۰ تا ۳۳.۸۰۰، باقالی ۲۵.۸۰۰، نخود فرنگی ۲۹.۸۰۰، لیمو ترش ۷۵ تا ۱۲۹، لوبیا سبز ۴۴.۸۰۰ و سیر تازه ۱۷۸ هزار تومان تعیین شده است.

سیب زمینی در این بازار هر کیلو گرم ۲۴.۹۰۰ تا ۲۵.۸۰۰، پیاز شیری (سفید) ۲۸.۸۰۰ تا ۳۱.۸۰۰ و پیاز زرد ۲۴.۸۰۰ تا ۳۵.۸۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

گفتنی است؛ در این هفته انواع میوه ۴۲ درصد و سبزیجات ۲۹ درصد ارزان‌تر در میادین و بازارهای میوه و تره بار به فروش می‌رسد. همچنین مواد پروتئینی ۶۴ درصد، غلات ۱۲ درصد، مرغ ۸ درصد، تخم مرغ ۱۸ درصد، قند ۱۸ درصد، شکر ۲۴ درصد و حبوبات ۱۶ درصد ارزان‌تر از سطح شهر است.

در ادامه جدول قیمت عمده فروشی محصولات کشاورزی میدان بزرگ میوه و تره بار تهران قابل مشاهده است.

کد خبر 6097966 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • بازسازی روستای دهنو با مصالح بومی و محلی
  • بهره مندی بیش از ۱۲ هزار روستایی گلستان از تسهیلات قرض‌الحسنه
  • پیش‌بینی جدید مشاوران املاک از قیمت مسکن در ماه‌های آینده/ الان خانه بخریم یا نخریم؟
  • چرا ژاپن سیاست تخریب و ساخت مجدد دارد؟
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • عرضه به هنگام زمین و تأمین اعتبارات برای خرید مصالح از ضروریات ساخت مسکن توسط مردم است
  • عرضه به هنگام زمین و تامین اعتبارات لازم برای خرید مصالح از ضروریات ساخت مسکن توسط مردم است
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن