Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@16:57:37 GMT

روند بازار آهن آلات در سال ۱۴۰۰ چگونه است؟

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۵۱۰۲۷

روند بازار آهن آلات در سال ۱۴۰۰ چگونه است؟

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، همانگونه که شما مطلّع هستید، از جمله اجزا تفکیک ناپذیر ضمن ساخت و ساز و نیز تولید کالاهای فلزی در صنایع، آهن آلات می‌باشد. به همین دلیل است که ما به علّت اهمیت بسیار آن، امروز با متخصصان سایت آهن تخفیف به بررسی روند بازار آهن آلات در سال ۱۴۰۰ می‌پردازیم. از شما خواستاریم، تا پایان متن با ما همراه شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روند بازار آهن آلات و سالی که سپری شد؛

همانگونه که بدان مستحضر هستید، در سالی که سپری شد، قیمت تمامی کالاها رو به افزایش بود. با عنایت به تجربه‌ی افزایش غیر معقول ارز، با افزایش قیمت آهن نیز رو به رو شدیم. حال آنکه با توجه به شیوع ویروس کوید ۱۹ شاهد، اُفت و خیز قیمت‌ها در بازار جهانی بوده ایم.

حال بهتر است در یک نگاهی عمومی چنین بیان داریم که؛ قیمت جهانی مربوط به محصولات فولادی، بیش از ۵۰% افزایش داشته است. بهتر است به جهت دستیابی به سوالات خود تا پایان متن همراه ما باشید.

عوامل تأثیرگذار بر روند بازار آهن آلات در سال ۱۴۰۰؛

چندین عامل به چشم می‌خورد که بر روند بازار آهن آلات مؤثر است. به صورتی که این عوامل نزدیکی چندانی به گونه مقطع فولادی در قسم بندی‌های متداول ندارد. مِن جمله این عوامل ما می‌توانیم به:

· روند کلّی قابل پیش بینی به منظور قیمت‌ها در سطح جهان.

· بودجه اختصاص یافته به حوزه عمرانی ضمن لایحه بودجه سال ۱۴۰۰.

· روند مربوط به دلار آزاد و نیز روند مربوط به دلار نیمایی در سال ۱۴۰۰.

· مقدار عوارض تعیین شده بر روی مواد اوّلیه تولید کالاها و محصولات فولادی.

بودجه عمرانی کشور نقش بسیار حائز اهمیتی در درخواست آهن آلات را دارد. ضمن سال‌های سپری گردیده، سهم تقریبی بودجه عمرانی از بودجه مصرفی کشور، به مقدار کم بوده است. همین عنوان منجر می‌گردد افزایش درخواست برای فولاد از سوی طرح‌های عمرانی دولتی کمتر صورت گیرد.

تقاضای فصلی آهن آلات، چگونه امکان پذیر است؟

یکی دیگر از عوامل حائز اهمیت در تغییر قیمت آهن، نوسانات مربوط به درخواست فصلی است. به عبارتی به هنگام فصل زمستان به دلیل برودت و وجود سرمای بسیار در هوا ساخت ساز با دشواری بسیار همراه می‌شود. به گونه‌ای که درخواست آهن آلات، همانند؛ تیرآهن، میلگرد و… کاهش می‌یابد. از سویی دیگر با گام برداشتن به سمت فصل بهار، درخواست از سوی تقاضا کنندگان افزایش یافته و در اغلب مواقع از اسفند ماه، تقاضاها به اوج خود دست می‌یابد.

از جمله دیگر ادله کاهش تقاضا در فصل زمستان، امکان به جهت زنگ زدگی آهن در مقابل رطوبت هواست. بنابراین خریداران آهن آلات که غالباً آن را در فضای باز انبار می‌نمایند، کوشش می‌کنند، مدّت زمان انبار داری خود را کاهش دهند. این کار از سوی آنها به دلیل پیش گیری از زرد شدن محصولات فولادی است.

ریسک‌های بازار آهن آلات در سال ۱۴۰۰

در سال ۱۴۰۰ حائز اهمیت ترین عامل در ریسک بازار آهن آلات، تغییرات مربوط به نرخ ارز است. همانگونه که در سال ۱۳۹۹ شاهد تأثیر نرخ ارز بر نوسانات بازار فولاد و تشدید آن بوده ایم، امسال (در سال ۱۴۰۰) امکان دارد این عامل بسیار پررنگ‌تر از سال پیشین خود را نمایان سازد. حال آنکه تا به اکنون تجربه افزایش قیمت در بازار آهن آلات توانسته است مقدار معاملات مربوط به فولاد را افزایش دهد.

آنچه که بهتر است در سال ۱۴۰۰ بدان بی توجه نباشیم این نکته است که به احتمال بسیار، در سال ۱۴۰۰ انتظارات تورمی افزایش قابل توجهی نخواهد یافت. از این جهت منجر به افزایش چشمگیر رکود در بازار آهن آلات خواهد شد.

قیمت آهن اثرگذاری بسیاری بر دیگر صنایع از خود برجای می‌گذارد. برای مثال می‌توانیم به صنعت ساخت و ساز، صنعت خودرو سازی، صنعت لوازم خانگی و … اشاره نمائیم.

به عنوان مثال تقریباً بیست درصد از قیمت به اتمام رسیده ی ساخت و ساز، به قیمت محصولات فولادی اختصاص دارد. حال آنکه اصلی ترین عوامل افزایش قیمت‌ها رشد نقدینگی و تورم ناشی از آن می‌باشد. بنابراین به هنگامی که با افزایش چشم گیر قیمت‌ها رو به رو می‌شویم، آن نیز به تنهایی از قیمت محصولات فولادی نشأت نگرفته است.

روند بازار میلگرد در سال ۱۴۰۰

حائز اهمیت ترین و پر تقاضاترین محصولات فولادی میلگرد است. از سویی گونه آج دار آن با تقاضای بیشتری همراه است. تولید میلگرد حدود ۴۰ درصد از تولید محصولات فولادی کشور است. قیمت میلگرد به علّت بازار رقابتی آن غالباً عادلانه تر معین می‌گردد. از سویی دگر به علّت تکنولوژی تقریباً ابتدایی‌تری که به نسبت تولید دیگر محصولات فولادی برای آن مورد نیاز است، قیمت به اتمام رسیده کمتری را دارد.

روند بازار تیرآهن در سال ۱۴۰۰

بخش اعظمی از تیرآهن در صنعت ساختمان سازی است، چرا که یکی از اجزای تفکیک ناپذیر ساختمان‌های فلزی شناخته شده است. حال آنکه ما می‌توانیم چنین بیان نمائیم که، کوچک‌ترین تجربه تغییر در قیمت بازار تیرآهن اثرگذاری فوق العاده ای از خود بر بازار مسکن برجای می‌گذارد.

در ارتباط با قیمت تیرآهن بهتر است به بازار ارز و قیمت بیلت اشاره نمائیم. چرا که با کاهش قیمت دلار و نیز بیلت قیمت تیرآهن با سراشیبی رو به رو خواهد شد.

نکات پایانی

در این متن سعی کردیم شما را با عوامل مؤثر بر روند بازار آهن آلات آشنا سازیم و سری به محصولات فولادی در سال گذشته زنیم. نکته حائز اهمیت این متن آن بود که شما می‌توانید عوامل مؤثر بر بازار آهن آلات را شناسایی نمائید. به عبارتی در بهترین موقعیت برای خرید آهن آلات تصمیم گیری کنید. همچنین می‌توانید در سایت آهن تخفیف (ahantakhfif.com) از قیمت روز آهن آلات مطلع شوید.

این مطلب یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5200890

منبع: مهر

کلیدواژه: اهن الات فولاد میلگرد کسب و کار کسب و کارهای اینترنتی گروه خودروسازی سایپا تبلیغات وسایل سرمایشی سنگ آهن رژیم غذایی داروخانه مشهد برنج فولاد ترجمه حفر چاه خودکفایی محصولات فولادی حائز اهمیت حال آنکه قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۱۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟

ایمان ربیعی- بازار مسکن حالا به یکی از پردردسرترین و پرمشکل‌ترین بازارها در ایران بدل شده است. افزایش شدید قیمت مسکن و فراتر رفتن بهای یک متر خانه از هشتاد میلیون تومان، سبب شده است مسکن، این کالای سرمایه‌ای از دسترس خانوار ایرانی خارج شود. در نتیجه این اتفاق بازار اجاره با رشد شدید قیمت روبروست و برسی‌ها نشان می‌دهد رشد اجاره‌بها تورم را پشت سر گذاشته است.

با نزدیکی فصل جابه‌جایی در بازار مسکن یعنی خرداد تا شهریور ماه، بار دیگر این بازار با داغی بیش از حد روبروست. از همین روزها، افزایش شدید قیمت‌ها در بازار مشاهده می‌شود به طوری که اغلب خانه‌ها با قیمت‌هایی پنجاه درصد بیشتر از سال قبل در فضای مجازی فایل شده‌اند.

گزارش میدانی خبرآنلاین نیز نشان از آن دارد که امسال نیز چون سال‌های قبل مستاجران، با بحران شدید افزایش قیمت روبرو هستند و این رشد قیمتی، رفاه خانوار ایرانی را نشانه رفته است.

عظیمی، شهروند ساکن منطقه پنج در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره وضعیت اجاره بها در سال جاری گفت: صاحب خانه‌ی ما قیمت را بیش از توان من بالا برده ست. او افزایش نزدیک به چهل درصدی اجاره را پیشنهاد داده و من قادر به تامین این رقم نیستم از این رو تصمیم گرفتم جابه‌جا شوم اما متاسفانه خانه‌هایی کوچکتر از خانه‌هایی به مراتب کچکتر از خانه‌ی فعلی ما با اجاره‌هایی به مراتب بالاتر فایل شده‌اند و من چاره‌ای جز تغییر محل زندگی‌ام ندارم.

وی گفت: هیچ مرجعی جوابگوی ما نیست. دولت سامانه‌ای به نام خودنویس راه انداخته که فقط باعث شده هزینه مشاور املاک را ندهم اما جوابی ندارد که به من بگوید من خانه را از کجا پیدا کنم و بعد در خودنویس ثبتش کنم که هزینه اجاره بها پرداخت نشود.

او گفت: من سال‌هاست در تهران مستاجر هستم اما هنوز نتوانسته‌ام وام ویعه مسکن دریافت کنم.

به گفته وی کوچکترین واحدها رهن چهارصد تا پانصد میلیون تومانی و اجاره بالاتر از پنج میلیون تومان دارند که از توان من خارج است.

کار کساد است

یک فعال صنفی در منطقه هفت تهران نیز در پاسخ به سئوال خبرنگار ما در خصوص اینکه وضعیت اجاره بها در سال جاری چگونه است؟ گفت: کار ما این روزها به شدت کساد است. هر کسی هر جایی نشسته، با صاحبخانه خود در حال توافق است. مردم کمتر ریسک جابه‌جایی دارند مگر کسانی که قصد دارند خانه را بازسازی کنند یا وضعیت را کلا تغییر دهند.

او به افزایش شدید اجاره‌بها اشاره کرد و گفت: به طور نسبی پنجاه درصدی روی قیمت اجاره‌ها رفته است.

او درباره خرید وفروش نیز گفت: این بازار به شدت راکد است، کسی قادر به خرید وفروش نیست تنها معدود کسانی که بخواهند در این فضا تبدیل به احسن کنند وارد بازار می‌شوند و کسی در این میان قادر نیست خانه بخرد.

او گفت: در این رکود قیمت‌ها اندکی پایین آمده اما باید توجه داشت کاهش قیمت نه ناشی از مهار تورم بلکه در اثر کاهش شدید قدرت خرید رخ داده است از این رو بیم آن می‌رود که با افزایش قدرت خرید باز هم خانه راکدتر از قبل شود. او

مستاجری با طعم تورم

یک شهروند در منطقه پنج تهران نیز در خصوص وضعیت جستجو برای اجاره خانه گفت: خانه‌های زیادی برای اجاره فایل شده‌اند اما شکل اینجاست که قیمت‌ها دیگر از دسترس مستاجران خارج شده و ما مانده‌ایم چه کسانی قادر به اجاره این خانه‌ها هستند.

وی گفت: در حقیقت من با افزایش صد در صدی قیمت نسبت به سال قبل هم روبرو بودم و متاسفانه هیچ برنامه‌ای هم برای حمایت از ما نیست.

اجاره از تورم پیشی گرفت

اخرین گزارش منتشر شده از سوی بانک مرکزی نرخ اجاره بها در اسفند ماه سال گذشته نسبت به ماه مشابه در سال قبل از آن افزایشی ۴۴.۵ درصدی را نشان می‌دهد.

در عین حال باید در نظر داشت که رشد اجاره در مناطق شهری در اسفند ۱۴۰۲ نسبت به اسفند ۱۴۰۱ بیش از ۵۰ درصد بوده است. این در حالی است که نرخ تورم اسفند ماه ۴۱ درصد گزارش شده است.

کارشناسان معتقدند سیاست‌های دولت سیزدهم قادر به حل بحران مسکن نبوده و در صورت تداوم این روند در سال جاری مسکن بار دیگر به نقطه بحرانی سبد هزینه کرد خانوار تبدیل خواهد شد.

بیت الله ستاریان پیش از ین در گفتگو با خبرآنلاین تاکید کرده است هر سیاستی در بازار مسکن تاثیر خود را طی پنج تا ده سال آینده به جا می‌گذارد پس باید در نظر داشت که در شرایط فعلی چاره‌ای جز تحمیل این فضا بر مستاجران و خریداران مسکن وجود ندارد. او تاکید کرد: وقتی افزایش قیمت بیش از توان مستاجر شود، رشد قیمت‌ها سبب می‌شود خانوارها برای تحمل وضعیت مجبور به تغییر محل زندگی خود باشند و محل‌هایی ارزان‌تر را انتخاب کنند. این وضعیت زمینه را برای کوچ به حاشیه شهرها مهیا می‌کند و همین امروز می‌توانید اثیر این اتفاق را بر رشد فزاینده قیمت‌ها رد شهرک‌های اقماری تهران ببینید. این وضعیت بدان معنی است که حتی در خاشیه شهرها نیز قدرت مردم در حال تحلیل است و این تورم سبب می‌شود افراد قادر به تامین و اداره زندگی خود نباشند.

در عین حال فردین یزدانی نیز معتقد است سال گذشته که تا حدی رشد قیمت ملک متوقف شد، اما رشد بازار اجاره‌بها داشت و حتی به نسبت بیشتر از تورم هم بود، زیرا باید اجاره‌ها در مکانیزم بازار باید تا حدی افزایش پیدا کند که مطابق با ارزش دارایی ملک هم باشد.

وی با بیان این‌که این انطباق هنوز به صورت کامل صورت نگرفته است، افزود: بر این اساس، می‌توان پیش‌بینی کرد که کماکان تورم در بخش اجاره بالاتر از تورم در سایر کالاهای مصرفی خواهد بود. به تبع آن، فشار اجاره‌بها هم بر روی خانوار و به خصوص خانوارهای کم‌درآمد بیشتر خواهد بود.

این کارشناس بازار مسکن در پاسخ به این پرسش که آیا سیاستی را می‌توان به کار برد که جلوی رشد قیمت‌ها در بازار اجاره را بگیرد؟ تصریح کرد: خیر، یک مشکل بخش مسکن این است که در بخش تولید با رکود و تورم رو به‌رو هستیم و در عین حال، عدم تعادل بین قیمت‌ها و درآمد خانوار را شاهد هستیم. این عدم تعادل، بنیان اقتصاد کلان است و بنیان درون‌بخشی به آن شکل که می‌توان گفت، ندارد.

حال باید دید آیا دولت قادر است در پانزده روز باقیمانده تا فصل جابجایی تدبیری برای حل مشکل بازار مسکن نه در سال جاری که در سال‌های آینده را بیاندیشد.

۲۲۳۲۲۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902717

دیگر خبرها

  • فولاد مبارکه؛ دارنده کامل‌ترین زنجیره تولید ورق‌های فولادی
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • پیش‌بینی جالب درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • شیب تند کاهش قیمت خودرو در بازار / ریزش سنگین پژو پارس