Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-06@11:51:25 GMT

تاثیر نرخ دلار بر قیمت آهن آلات

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۰۱۱۱۲

تاثیر نرخ دلار بر قیمت آهن آلات

نرخ دلار نیمایی، قیمت‌های پایه‌ای عرضه بورس را تعیین می‌کند. معامله‌گران بورس کالا قیمت را به بازار آزاد نزدیک کرده‌اند و قیمت بورس کالا و بازار آزاد اختلاف چندانی ندارند. در حالی‌که قیمت در بازار آزاد بر اساس قیمت دلار تغییر می‌کند. بازار فولاد در دو سال گذشته نسبت به نرخ دلار حساسیت شدیدی پیدا کرده‌است و قیمت محصولات فولادی با نوسانات قیمت دلار تغییر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لازم به ذکر است که تغییر قیمت آهن آلات ممکن است دلایل دیگری نیز داشته باشد. و حاصل هم‌افزایی چند عامل مختلف باشد که در کنار هم روند قیمت بازار فولاد را تغییر می‌دهند. در ادامه اثر نرخ دلار بر قیمت آهن آلات و به طور کلی فولاد را بررسی خواهیم کرد.

آیا نوسانات ارز بر قیمت آهن آلات اثر خواهد داشت؟

در دو سال گذشته نوسانات بازار ارز به حدی بود که تاثیر عواملی مثل تغییر تقاضا یا تغییر قیمت‌های جهانی را کمرنگ کرد. می‌توان گفت که در ماه‌های اخیر نرخ دلار عامل اصلی تغییر قیمت محصولات فولادی بود. قیمت انواع آهن‌آلات مثل قیمت ورق استیل 316 وابستگی زیادی با قیمت دلار دارد. ممکن است که قیمت ارز و قیمت ریالی فولاد در بازار آزاد در بازه‌های زمانی کوتاه مستقیم نباشد. اما به طور کلی رابطه نرخ ارز و نرخ‌های جهانی فولاد نسبت مستقیم دارند.

رابطه دلار و قیمت آهن

انواع آهن آلات و محصولات فولادی بر اساس دلار آمریکا قیمت‌گذاری می‌شود و قیمت آن به صورت روزانه تغییر می‌کند. در نتیجه برای بررسی و تحلیل قیمت فولاد در کشور باید نسبت قیمت ریال و دلار را مورد بررسی قرار داد. ارزش واحد پول کشور (ریال) در مقابل دلار آمریکا و عوامل موثر بر حجم عرضه و تقاضا بر قیمت آهن و فولاد اثرگذار هستند و قیمت نهایی فولاد را تایید خواهند کرد.

ارتباط ارزش دلار با قیمت آهن آلات چیست؟

همانطور که گفتیم ارزش واحد پول هر کشور در مقابل دلار آمریکا بر قیمت فولاد اثر دارد. نرخ دلار بر تعادل بین عرضه داخلی و خارجی هر کشور بسیار اثرگذار است. با پایین آمدن ارزش ریال در مقابل دلار، ارزش تولیدات ایرانی مثل قیمت ورق استیل 304 در بازار جهانی نیز کاهش می‌یابد. در نتیجه مصرف‌کننده‌های خارجی نسبت به خرید تولیدات داخلی اشتیاق بیشتری نشان خواهند داد. از سوی دیگر به علت وجود سود کم در بازار خارجی، قیمت‌ها در بازار داخلی افزایش می‌یابد. افزایش قیمت دلار هزینه‌های جانبی مثل هزینه حمل و نقل تریلی در کشور را نیز افزایش خواهد داد.

اثرات روانی ناشی از بالا رفتن نرخ دلار باعث افزایش قیمت فولاد خواهد شد. در واقع می‌توان گفت که نوسانات قیمت دلار به طور مستقیم قیمت آهن آلات را دستخوش تغییر خواهد کرد. اما لازم به ذکر است که قیمت جهانی فولاد بر اساس افزایش یا کاهش سود و هزینه تولیدکنندگان، تعیین نمی‌شود. بلکه  عرضه و تقاضای بازارهای جهانی، قیمت‌ها را تعیین می‌کنند. تحلیل اقتصاد کلان کشورهای مهم در صنعت فولاد همچون چین، آمریکا و هند در بررسی تغییرات قیمت آهن آلات بسیار مهم است. برای مثال رشد اقتصادی چین، در بر تقاضای فولاد و قیمت آهن آلات تاثیر بسزایی دارد.

قیمت دلار بر عرضه و تقاضای آهن آلات چه اثراتی دارد؟

افزایش قیمت دلار، قیمت آهن آلات بازار داخلی را دچار رکود خواهد کرد و با کاهش تقاضا برای آهن آلات مواجه خواهیم شد. برخلاف انتظار به دلیل وجود صادرات  کاهش تقاضا، کاهش قیمت ها را به دنبال نخواهد داشت. با بالا رفتن قیمت دلار، تولیدکننده محصولات فولادی خود را با قیمت بیشتری به فروش می‌رساند و درآمد دلاری کسب کند. در نتیجه تولیدکنندگان علاقه‌ای به عرضه محصولات خود به بازار داخلی ندارند. علت صادرات محصولات فولادی می‌تواند نوردکاران را با کمبود مواد اولیه مواجه کند. در نتیجه افزایش نرخ ارز باعث کاهش عرضه در بازار داخلی خواهد شد و قیمت محصولات فولادی مثل قیمت ورق استیل 430 در بازارهای داخلی افزایش می‌یابد.

سرمایه گذاری در بازار آهن

 کاهش ارزش پول ملی در مقایسه با ارزهای جهانی، افزایش سرمایه‌گذاری را به دنبال خواهد داشت. بیشتر افراد برای حفظ سرمایه مالی خود سعی می‌کنند در اصناف مختلف سرمایه گذاری کنند. بدین ترتیب تقاضا در یک بازار خاص افزایش خواهد یافت و قیمت بازار مورد نظر را افزایش خواهد داد و باعث نوسانات قیمتی می‌شود. افزایش نرخ دلار مردم را برای سرمایه‌گذاری در بازارهای مختلف از جمله بازار آهن آلات ترغیب می‌کند. قیمت آهن آلات و دلار وابستگی به یکدیگر دارند اما در مورد سرمایه گذاری در بازار آهن، باید گفت که بهتر است پیش از خرید انواع آهن آلات و سرمایه‌گذاری در بازار محصولات فولادی با کارشناسان معتبر مشورت کرده و بازار را به خوبی بشناسید و تحلیل کنید.

جمع‌بندی

در این مطلب سعی کردیم عوامل موثر بر قیمت فولاد را بررسی کنیم و نقشه راه پیش‌بینی قیمت فولاد در بازار داخلی را تحلیل کنیم. همانطور که گفته شد، افزایش نرخ دلار و یا کاهش ارزش آن نسبت به دیگر ارزها در بازار ارز، می‌تواند افزایش یا کاهش قیمت اسمی فلزات در بازار جهانی را به دنبال داشته باشد. بازار داخلی نیز به تراز تجاری و نسبت قیمت دلار ریال بسیار وابسته است. قیمت ارز در داخل و قیمت جهانی فولادی به صورت روزانه تغییر خواهند کرد. قیمت جهانی نیز به عرضه و تقاضا کل و نرخ دلار وابستگی دارد. قیمت داخلی محصولات فولادی نیز تابع قیمت دلار و قیمت جهانی است. عوامل مختلف دیگری نیز در کنار نوسانات ارزی بر تعیین قیمت مقاطع فولادی اثر دارند. هر یک از این عوامل می‌توانند بازار آهن آلات را دچار تغییر کنند. نوسانات ارزی به صورت زنجیروار بر بازارهای مرتبط با بازار فولاد تاثیر می گذارد و می‌تواند بر صنعت ساختمان سازی و مسکن نیز اثراتی داشته باشد.

کد خبر 1618085

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سرمایه گذاری در بازار محصولات فولادی قیمت آهن آلات عرضه و تقاضا بازار داخلی بر قیمت آهن قیمت جهانی قیمت فولاد بازار آزاد آهن آلات قیمت دلار بازار آهن نرخ دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۰۱۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلای جهانی پس رفت

قیمت طلا برای دومین سقوط هفتگی متوالی تعیین شد و ‌می‌تواند نشانه‌های بیشتری در مسیر سیاست‌گذاری فدرال رزرو ارائه دهد.

به گزارش ایسنا، هر اونس طلا تقریباً بدون تغییر در ۲۳۰۲ دلار و ۵۱ سنت بود. قیمت‌ها در این هفته بیش از یک درصد کاهش یافت. هر اونس طلای آمریکا ثابت ماند و در ۲۳۱۰ دلار و ۴۰ سنت قرار گرفت.

اس‌پی‌دی‌آرگلدتراست، بزرگ‌ترین صندوق سرمایه‌گذاری تحت پشتوانه طلا در جهان اعلام کرد که دارایی‌های آن ۰.۱۷ درصد کاهش یافت و از ۸۳۱.۰۴ تن در روز چهارشنبه به ۸۲۹.۶۰ تن در روز پنجشنبه رسید.

طبق گزارش رویترز، در بازار سایر فلزات ارزشمند، بهای هر اونس نقره با ۰.۲ درصد کاهش به ۲۶.۶۵ دلار رسید و در هفته نزدیک به دو درصد کاهش یافت. پلاتین حدود ۰.۸ درصد افزایش یافت و به ۹۵۷.۱۵ دلار رسید و در مسیر افزایش هفتگی قرار گرفت. پالادیوم با ۰.۲ درصد افزایش به ۹۳۷.۵۷ دلار رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قیمت حبوبات از خرداد کاهشی می‌شود
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷ |برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • بررسی تاثیر حملات حماس، اسرائیل و اتفاقات اخیر منطقه بر بازار‌های مالی
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • طلای جهانی پس رفت
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!
  • یک پیش‌بینی از آینده بازار سکه /سکه‌های کوچکتر تغییر فاز دادند