Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-06@18:58:32 GMT

بررسی آمار تولیدات آهن آلات و محصولات فولادی در سال ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۰۳۶۳۱

در ابتدای سال 1400، محصولات فولادی به‌صورت صعودی روند تولید را در پیش گرفتند، اما با رخ‌دادن اتفاقاتی چون قطعی برق در تابستان و کمبود گاز برای صنایع در زمستان، در نهایت و در انتهای سال 1400، مجموع تولید این محصولات با رشد منفی 8 درصد به کار خود پایان داد.

در این مقاله به آمار تولید آهن آلات و محصولات فولادی در سال ۱۴۰۰ می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی آمار تولید آهن آلات کشور در سال 1400

کارخانه‌های تولید مقاطع فولادی، سال ۱۴۰۰ را پرقدرت شروع کردند و توانستند آمار تولید را به‌رشد ۶ درصدی برسانند، اما اوضاع بر وفق مراد آن‌ها نبود و در نهایت ۵ ماه ابتدایی سال را با ۱۱ درصد تولید کم‌تر نسبت به‌سال ۱۳۹۹ ثبت کردند. علت‌های مختلفی مثل قطعی‌های مکرر برق، انتخابات و عرضه‌و‌تقاضا روی این موضوع تأثیرگذار بود؛ این روند منفی تا پایان سال ادامه داشت و در نهایت سال ۱۴۰۰ با روند منفی ۵ درصد در میزان تولید مقاطع فولادی به‌پایان رسید.

افت میزان تولید در مقاطع فولادی تخت بیشتر از مقاطع طویل دیده می‌شد، محصولات تخت ۱۷ درصد کاهش تولید داشتند و محصولات طویل هم روند کاهشی ۷ درصدی تولید را تجربه کردند؛ این روند کاهشی تا پایان سال ادامه داشت. در نهایت رشد تولید مقاطع طویل به منفی ۳ درصد و محصولات تخت به منفی ۸ درصد رسید. در ادامه میزان تولید محصولات مختلف را یک‌به‌یک بررسی خواهیم کرد.

آمار تولید میلگرد

یکی از علت‌های نوسان قیمت میلگرد امروز در سال ۱۴۰۰، میزان تولید این محصول بود؛ میزان تولید میلگرد هم مانند سایر مقاطع فولادی، در ابتدای سال روند صعودی داشت، اما در نهایت سال را با رشد منفی تولید، به‌پایان رساند. در سال ۱۴۰۰ حدود ۹ میلیون و ۱۴۸ هزار تن مقطع فولادی میلگرد تولید و به‌بازار عرضه شد.

طبق نظرات کارشناسان آهن‌آنلاین:

دلایل مختلفی باعث نوسان در قیمت میلگرد می‌شود، میلگرد یا به‌طور دقیق‌تر میلگرد تقویتی یک نوع پروفیل است که به دلیل حجم مصرف بالا در صنایع مختلف از جمله ساختمان‌سازی محبوب است، تغییر ناگهانی قیمت مواد اولیه تاثیر مستقیم بر قیمت میلگرد دارد. میلگرد فولادی است که به شکل میله یا مش است و یکی از دلایل مصرف میلگردهای فولادی، بهبود مقاومت کششی بتن است.

آمار تولید تیرآهن

نوسان تولید تیرآهن، نسبت ‌به‌سایر مقاطع فولادی کم‌تر بود؛ میزان تولید این مقطع در سال ۱۴۰۰ تنها ۲ درصد کم‌تر از سال ۱۳۹۹ بود.

در سال ۱۴۰۰ کارخانه‌های ایرانی ۱ میلیون و ۲۲۱ هزار تن تیرآهن تولید کردند و قیمت تیرآهن (https://ahanonline.com/product-category/تیرآهن-و-هاش/تیرآهن/) هم در ماه‌های مختلف، روندهای متفاوتی را تجربه کرد.

طبق بررسی‌های صورت گرفته:

تیرآهن یکی از مهمترین پروفیل‌ها در صنعت ساختمان شناخته می‌شود. حجم استفاده از این محصول به اندازه‌ای بالا است که حتی کوچکترین تغییر در قیمت تیرآهن موجب اختلاف زیاد در هزینه اجرا خواهد شد. انتخاب مناسب چنین کالای مهمی تاثیر بسیاری در تعیین موفقیت و شکست پروژه خواهد داشت.

مقایسه نوسانات آمار تولید مقاطع طویل فولادی در نیمه اول و دوم سال 1400

محصولاتی مثل تیرآهن، نبشی، ریل و میلگرد در دسته مقاطع طویل فولادی قرار می‌گیرند. همان‌طورکه پیش از این گفتیم، نوسان‌های آمار تولید مقاطع طویل نسبت به محصولات تخت کم‌تر بود و در ۵ ماه ابتدایی سال، روند کاهشی ۷ درصدی را در تولید تجربه کرد.

به‌طورکلی در سال ۱۴۰۰، حدود ۱۱ میلیون و ۲۰۶ هزار تن مقطع فولادی طویل تولید شد؛ این میزان ۳ درصد کم‌تر از مقدار تولید در سال قبل بود. قیمت این مقاطع در بازه‌های زمانی مختلف سال باتوجه‌به تقاضای صنعت ساخت‌وساز برای آن‌ها، متفاوت بود.

مقایسه تغییرات آمار تولید مقاطع تخت فولادی در نیمه اول و دوم سال 1400

ورق، فویل و تسمه جزء مقاطع فولادی تخت هستند که کم‌تر در صنایع ساخت‌مان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ این محصولات در صنایع دیگری مثل خودروسازی کاربرد زیادی دارند. این دسته از مقاطع فولادی در سال ۱۴۰۰ روند منفی ۸ درصدی داشتند. کارخانه‌های کل کشور در مجموع در سال ۱۴۰۰، حدود ۸ میلیون و ۴۲۹ هزار تن مقطع فولادی تخت تولید و به‌بازار عرضه کردند.

میزان تولید ورق گرم در سال ۱۴۰۰، حدود ۸ میلیون و ۲۸۹ هزار تن بود و ۶ درصد کم‌تر از سال قبل تولید شد؛ در مقابل میزان تولید ورق‌های نورد سرد به‌اندازه سال قبل بود و ورق‌های پوششدار نیز ۲ درصد بیشتر از سال ۱۳۹۹ تولید شدند.

سخن پایانی

از فاکتورهای تاثیرگذار بر تعیین قیمت آهن آلات و محصولات فولادی، میزان تولید و عرضه‌وتقاضای بازار است. هرچقدر میزان تولید کم‌تر باشد، عرضه محصول کم‌تر می‌شود و اگر تقاضا زیاد باشد، قیمت مقطع مورد نظر افزایش پیدا می‌کند. در مقابل اگر تقاضا هم مثل عرضه کم باشد، قیمت تغییری پیدا نمی‌کند و حتی ممکن است کم‌تر شود.

مجموعه آهن آنلاین منبعی معتبر برای اعلام قیمت انواع آهن آلات و مقاطع فولادی است که امکان خرید محصولات کارخانه‌های مختلف را برای کاربران فراهم کرده است.

برای اطلاعات بیشتر در خصوص قیمت آهن آلات می‌توانید به وب سایت آهن آنلاین مراجعه کنید.

https://ahanonline.com/

آدرس: تهران، ستارخان، خیابان حبیب الله، نبش بن بست بنفشه.پ114

شماره تماس: 54712-021

ایمیل: info@ahanonline.com

منبع: الف

کلیدواژه: محصولات فولادی مقاطع فولادی تولید مقاطع میزان تولید سال ۱۴۰۰ آمار تولید مقاطع طویل آهن آلات هزار تن سال 1400

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۳۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌ریزی برای صادرات محصولات دانش‌بنیان

مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان تهران از برنامه‌ریزی برای صادرات محصولات دانش‌بنیان و تولیدات مشاغل خانگی و صنایع دستی خبر داد و گفت: آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌های متعددی از سوی دولت درباره شرکت‌های دانش بنیان و حمایت از آنها به تصویب رسیده است.

محمد آذرپناه در گفت‌وگو با ایسنا، درباره برنامه‌های پیش بینی شده درخصوص صادرات تولیدات دانش‌بنیان گفت: طی سال‌های گذشته بخش تعاون در استان تهران بیشتر درگیر مشکل مسکن بود. به ویژه واحدهایی که تامین زمین یا بحث انتخاباتشان دچار مشکل شده بودند و ما پیگیری مشکلات آنها را در دستور کار قرار دادیم.

وی ادامه داد: در حوزه تولید و دانش‌بنیان برنامه‌های عملیاتی گسترده‌ای صورت گرفته که بخشی از حمایتها معطوف به حمایت‌های بازاری است و طی چند سال گذشته آیین نامه‌ها و بخشنامه‌های متعددی از سوی دولت در بحث شرکت‌های دانش بنیان به تصویب رسیده است.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران درعین حال اولویت صادرات در استان را صادرات دانش بنیان ذکر کرد و گفت: درکنار آن صادرات تولیدات دیگر از جمله صنایع دستی و مشاغل خانگی را نیز در دستور کار داریم.

به گفته آذرپناه عرضه محصولات صادرات محور با رویکرد تعاونی‌های دانش‌بنیان و تعاونی‌های صادراتی از دیگر برنامه‌های پیش بینی شده است و تلاش شده با اختصاص غرفه‌های مختص کالاهای ایرانی در کشورهای هدف، صادرات محصولات از طریق اتاق های تعاون و بازرگانی انجام شود و به شکل مستقیم در فروشگاه‌های زنجیره ای کشورهای مورد نظر عرضه شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تولید مقاطع فولادی استاندارد و ریل در ذوب آهن اصفهان
  • فولاد مبارکه؛ دارنده کامل‌ترین زنجیره تولید ورق‌های فولادی
  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • قیمت خرید مسکن در منطقه ۲۱ تهران +جدول
  • بررسی دقیق گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • برنامه‌ریزی برای صادرات محصولات دانش‌بنیان
  • امسال نیازی به واردات گندم نداریم