Web Analytics Made Easy - Statcounter

محصولات فولادی به‌صورت‌ویژه در زندگی ما کاربرد دارند. صنعت خودروسازی، ساختمان‌سازی، ساخت ماشین‌آلات، اسلحه‌سازی، سیستم‌های حمل‌و‌نقل انرژی و ... از محصولات فولادی بهره می‌گیرند.

 آیا سیاست های داخلی که بیشترین تاثیر را  در تعیین بر قیمت محصولات فولادی  از جمله قیمت میلگرد و تیرآهن دارد را می شناسید؟! در این مقاله همراه ما باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیاست های داخلی کشور بر قیمت میلگرد و تیرآهن که از محصولات مهم و اساسی صنایع فولادی است، اثر مستقیم دارد. در واقع صنعت فولاد می‌تواند به تنهایی بار زیادی از پیشرفت اقتصاد کشور را به دوش بکشد.

محصولات فولادی به‌صورت‌ویژه در زندگی ما کاربرد دارند. صنعت خودروسازی، ساختمان‌سازی، ساخت ماشین‌آلات، اسلحه‌سازی، سیستم‌های حمل‌و‌نقل انرژی و ... از محصولات فولادی بهره می‌گیرند.

میلگرد و تیرآهن، دو مورد از مهمترین محصولات فولادی هستند که در صنعت کشور کاربرد گسترده‌ای دارند. بدون‌شک قیمت‌گذاری مقاطع فولادی می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در اقتصاد یک کشور داشته باشد. در ادامه قصد داریم تأثیر سیاست‌های داخلی کشور بر قیمت میلگرد و تیرآهن را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.

سیاست چگونه روی قیمت آهن‌ آلات تأثیر می‌گذارد؟

عوامل متعددی می‌توانند بر قیمت آهن آلات تأثیرگذار باشند که مهمترین آن قیمت ارز است. سیاست‌های داخلی کشور برای تعیین نرخ دلار، موجب ایجاد نوسان در قیمت آهن آلات می‌شود.

 از طرف دیگر، تحریم‌هایی که در سال‌های اخیر اقتصاد کشور ما را درگیر کرده‌اند، به‌نوبه‌‌خود نقش مهمی در تعیین قیمت مقاطع فولادی دارند. اگرچه عوامل اقتصادی مانند: تغییرات قیمت سنگ آهن، عرضه و تقاضا، تولید کم و یا مازاد موجب ایجاد تغییرات گسترده در بازار آهن آلات می‌شوند، اما نمی‌توان اهمیت سیاست‌های داخلی کشور را نادیده گرفت.

نوسانات قیمت ارز، می‌تواند به‌صورت جدی موجب بی‌ثباتی قیمت آهن آلات و مقاطع فولادی شود. علاوه‌بر‌این، با افزایش شدت تحریم‌ها در سال گذشته بار دیگر سیاست‌های داخلی کشور موجب ایجاد تغییرات چشمگیر در بازار آهن و مقاطع فولادی شده است.

بیشترین تأثیر سیاست‌های داخلی بر قیمت کدام مقطع فولادی است؟

تأثیر سیاست‌های داخلی کشور بر قیمت میلگرد و تیرآهن بیشتر از دیگر مقاطع فولادی بوده است. اما روشن است که میلگرد و تیرآهن با‌توجه‌به کاربردهای وسیعی که دارند، بیشتر از سایر محصولات فولادی مورد استفاده واقع می‌شوند. بنابراین، تأثیر سیاست بر قیمت میلگرد و تیرآهن چشمگیر‌تر از دیگر آهن آلات است. تغییرات نرخ ارز و دیگر تصمیم‌هایی که از جانب سیاست‌گذاران برای بازار آهن آلات گرفته می‌شود، می‌تواند قیمت روز میلگرد را تحت تأثیر قرار دهد. چرا که میلگرد با توجه به اهمیت ویژه‌ای که در ساختمان‌سازی دارد از آهن آلات پراهمیت به‌شمار می‌رود.

طبق نظر کارشناسان آهن پرتال:

"باتوجه به گسترش طرح‌های مقاوم‌سازی سازه‌ها و استفاده از میلگرد در پروژه‌های مختلف، کیفیت و قیمت میلگرد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شد. اطلاع کامل از قیمت روز میلگرد و زمان درست برای خرید آن، نقش پررنگی در کاهش هزینه‌های ساخت هر سازه‌ای خواهد داشت. تغییرات قیمت میلگرد امروز، به نوسان قیمت شمش آهن، نرخ ارز و حمل‌ونقل وابسته است. از پرکاربردترین میلگردهای تولیدی، می‌توان به میلگردهای سایز ۱۴، ۱۶ و ۱۸ اشاره کرد که به‌طور گسترده در ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند."

 

سیاست‌گذاری تغییر نرخ محصولات فولادی توسط کدام ارگان‌ها انجام می‌شود؟

با توجه به مطالبی که تا اینجا شرح دادیم، عوامل متعددی می‌توانند موجب ایجاد تغییر در نرخ آهن آلات و محصولات فولادی شوند. همانطور‌که گفتیم سیاست‌های داخلی کشور مانند تغییر نرخ ارز، تصمیمات گرفته شده پیرامون تحریم‌ها و همچنین تصمیماتی که از جانب سیاستمداران در رابطه با حوزه بازار آهن آلات گرفته می‌شود، بسیار پراهمیت هستند. در سال‌های گذشته بنا به طرحی که از سوی معاونت اقتصادی رئیس جمهور برای تنظیم بازار آهن و مقاطع فولادی ارائه شد، تأثیرگذاری مستقیم دولت در تعیین نرخ مقاطع فولادی مشاهده گردید.

این امر سبب شد تا قیمت‌های ارائه شده در بازار آهن آلات غیرواقعی به نظر برسند. بنابراین، نمی‌توانیم بگوییم یک ارگان خاص بر روی تعیین نرخ آهن آلات به‌صورت‌ویژه فعالیت دارد. تصمیمات متعدد بخش اقتصاد دولت و سیاست‌هایی که در رابطه با واردات و صادرات مقاطع فولادی اجرا می‌شوند، می‌توانند نشانگر تأثیر سیاست‌های داخلی کشور بر قیمت آهن آلات باشند.

آهن آلاتی که در چند سال اخیر بیشترین ضربه را از سیاست‌های داخلی کشور خوردند

با‌توجه‌به تأثیر سیاست‌های داخلی کشور بر قیمت تیرآهن و میلگرد و همچنین اهمیت ویژه‌ این دو محصول در صنعت کشور، بدون‌شک این دو مقطع فولادی بیشترین ضربه را در حوزه بازار آهن خورده‌اند. زیرا نوسانات پی‌درپی قیمت تیرآهن امروز و میلگرد و تصمیمات متعددی که در این حوزه ازجانب دولت گرفته می‌شود، موجب بی‌ثباتی قیمت این دو محصول و ایجاد ضرر در آن‌ها می‌شود.

طبق نظر کارشناسان آهن پرتال:

"خرید به موقع و پیدا کردن بهترین قیمت تیرآهن نقش بزرگی در ضرر و زیان پروژه‌های مختلف خواهد داشت. در نتیجه یک خرید سودمند و مطمئن با اطلاع از قیمت روز تیرآهن انجام می‌شود. شناخت سایزهای پرطرفدار این محصول مثل تیرآهن 12، 14، 16 و 18 و آگاهی از کاربرد هر کدام از آن‌ها فرآیند خرید را برای شما ساده‌تر خواهد کرد."

 علاوه‌بر‌این تصمیمات: دولت در رابطه با صادرات ارزان و واردات گران قیمت مقاطع فولادی، موجب متضرر شدن آن‌ها در بازار آهن می‌شود.

سخن پایانی

تیرآهن و میلگرد، از محصولات فولادی هستند که در صنعت کشور نقش پررنگ و اساسی ای دارند. نوسانات قیمت مقاطع فولادی و گاه قیمت‌هایی که از طرف سازمان‌ها و افراد مختلف ارائه می‌شود، موجب سردرگمی می‌گردد. سایت آهن پرتال یک مرجع معتبر برای آگاهی از قیمت روز مقاطع فولادی است که با مراجعه به آن می‌توان از قیمت سایر آهن آلات نیز آگاه شد.

برای اطلاعات بیشتر در خصوص قیمت آهن آلات می‌توانید به وب سایت آهن پرتال مراجعه کنید.

https://ahanportal.com/

آدرس: تهران، خیابان آزادی، روبروی دانشگاه شریف

شماره تماس: ۵۴۰۳۱۰۳۱-۰۲۱

ایمیل: info@ahanportal.com

برچسب ها: میلگرد ، تیرآهن ، قیمت آهن ، قیمت روز میلگرد لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000RrI

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: میلگرد تیرآهن قیمت آهن قیمت روز میلگرد محصولات فولادی بازار آهن آلات قیمت آهن آلات مقاطع فولادی ساختمان سازی بازار آهن موجب ایجاد قیمت روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۷۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بورس درجا می‌زند؟!

حمید میرمعینی در خصوص عوامل رشد بورس در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: با درایت مسئولین شرایط بحرانی منطقه مدیریت و از تنش‌های سیاسی کاسته شد؛ در شرایطی که وجود داشت فراز و فرود‌های اقتصادی طبیعی بود، اما با شرایط فعلی می‌توان به رشد بازار سرمایه امیدوار بود.

کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بازار سرمایه ایران پتانسیل این را دارد که در همین شرایط کمک حال اقتصاد ایران باشد؛ بر اساس شعار سال که از سوی رهبر معظم انقلاب، جهش تولد با مشارکت مردم تعیین شده است، بورس می‌تواند محلی مناسب برای مشارکت سرمایه‌ای عمومی در تولید باشد.

میرمعینی تصریح کرد: در صورت تعیین سیاست‌های درست و کارسازی مناسب دولت، بازار سرمایه محل مناسبی برای تعالی اقتصاد کشور است و قطعا سرمایه‌گذاران منتفع خواهند شد. نکته حائز اهمیت توجه به تامین عوامل محرک بازار سرمایه است. در اولین نگاه واجب است که نسبت به مدیریت شرایط تحریم‌ها چاره اندیشی دقیق انجام گیرد.

وی ادامه داد: در بحث سیاست گذاری‌های اقتصادی نیز توجه به بحث کسری بودجه حائز اهمیت است چرا که تاکنون نیز این موضوع باعث آسیب زیادی به اتصاد کشور شده است. نحوه جبران کسری بودجه بسیار مهم است و اگر درست انجام نشود، شاهد تورم افسار گسیخته‌ای خواهیم بود که اثر زیادی بر بازده شرکت‌های بورسی خواهد داشت.

نرخ بهره بالای بانکی و تامین سرمایه

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در بحث سیاست‌های پولی از جمله افزایش نرخ بهره بانکی، سیاست‌های دولت موجب شده است که بخشی از نقدینگی جامعه به سوی سپرده گذاری حرکت کند؛ این موضوع موجب می‌شود که نرخ تامین مالی برای پروژه‌های اقتصادی به شدت افزایش یابد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر نرخ بهره‌ای که سرمایه با آن به دست تولید کننده و یا هر متقاضی می‌رسد کمتر از ۴۰ درصد نیست؛ بنابراین سرعت گردش مالی کاهش می‌یابد و معوقات بانکی نیز افزایش خواهند یافت. این چرخه معیوب به راحتی می‌تواند بانک‌ها را در انجام تامین مالی فلج و اقتصاد کشور را دچار آسیب کنند.

نقش بازار سرمایه در اقتصاد چیست

میرمعینی تصریح کرد: در صورتی که در دولت تصمیم به رونق بازار سرمایه داشت باشد، بورس این قدرت را دارد که فصل جدیدی در گردش نقدینگی کشور بگشاید؛ همچنین اگر بازار سرمایه بتواند این جریان نقدینگی را به درستی به سمت تولید هدایت کند، می‌توان تولید کشور را متحول کرد.

وی ادامه داد: دولت باید با انجام مانور‌های اقتصادی مناسب در جهت تقویت بازار سرمایه بکوشد چرا که تنها عاملی که می‌تواند به سرعت تولید ناخالص ملی ما و دیگر فاکتور‌های اقتصادی را متحول کند بازار سرمایه است. در خصوص سیاست‌های دولت که منجر به تامین بازار سرمایه می‌شود می‌توان به کاهش نرخ بهره بانکی اشاره نمود که می‌تواند جریان نقدینگی را به سوی بازار جذب کند.

دلار نیمایی و رانتی عظیم

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: کاهش نرخ بهره تامین سرمایه در فصول ارزش گذاری دارایی‌های مالی هم موجب می‌شود نرخ بازه مورد انتظار در تناسب با آن کاهش یابد. دومین موضوع افزایش نرخ دلار نیمایی و نزدیک کردن آن به بازار آزاد است. شایان ذکر است که از رانت عظیم دلار نیمایی فقط عده‌ای خاص منتفع می‌شوند و در نهایت کالایی که با نرخ ارز نیمایی وارد می‌شوئد با قیمت بازاری به دست مصرف کنندگان می‌رسد.

وی ادامه داد: در شرایطی که کار به دلار نیمایی متصل است صادر کننده‌ای که با هزار زحمت و خاک خوردن محصولی صادراتی را تولید کرده و در خارج از کشور به فروش رسانده است، زمان تسویه حساب ارزی خود از سود زحمت خود بر خلاف واردکننده‌ای که صرفا دلالی کرده است بی نصیب می‌مانند.

میرمعینی تاکید کرد: اگر قیمت دلار نیمایی به بازار آزاد نزدیک شود به راحتی شاهد رشد در شرکت‌های بورسی صادرات محور خواهیم بود. همچنین لغو قیمت گذاری دستوری نیز از دیگر عوامل موثر بر بورس است؛ به دلیل اینکه در شرایط قیمت گذاری دستوری کسی بجز دلال منتفع نمی‌شود. با قیمت گذاری دستوری تولید کننده با ضرر تولید می‌کند و نهایتا مصرف کننده نیز کالا را با قیمت بالا می‌خرد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: به عنوان چهارمین مورد موثر بر بازارسرمایه می‌توان به واگذاری شرکت‌های کم بازده دولتی به بخش خصوصی مانند خودروسازان اشاره کرد. پنجمین عامل که به عنوان یک عامل متحرک بسیار حائز اهمیت است تجدید ارزیابی دارایی‌های شرکت‌های بورسی است که در بروز رسانی ترازنامه‌های آنها و حدود فعالیتشان تاثیر می‌گذارد.

وی در پایان تاکید کرد: تمام این موارد به اراده دولت باز می‌گردد. اهالی بازار سرمایه هم اکنون سه سال است که از جاماندگی این بازار گله می‌کنند و این موضوع به نظر من هیچ دلیلی بجز ضعف در تصمیم‌گیری و بی میلی دولت به رشد بورس ندارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • فرونشاندن التهابات اجتماعی و تنش‌های داخلی، ضرورتی امنیتی است
  • شاوردیان: بعد از عملیات وعده صادق سودجویان به دنبال ایجاد بحران اقتصادی در کشور بودند
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم